Suomessa sattuu vuosittain noin 1 500 hirvikolaria. Liikenneturvan Mari Voutilainen ajoi omansa jo viitisentoista vuotta sitten. Rysäyksestä selvittiin mustelmilla, mutta turma jätti pysyvän muistijäljen ja muutti myös omaa ajotapaa.
Uusimmat
-
Jatka lukemista Liikenne on yhteispeliä Liikenne on yhteispeliä
Ärtymys voi yllättää liikenteessä meistä jokaisen. Tunteiden kuohahtaessa tuloksena on helposti provosoitumista ja turhaa riskinottoa. Konflikteja syntyy, kun liikenteessä ei osata asettua riittävästi toisten asemaan. Näin siitä huolimatta, että monet meistä ovat liikenteessä ajoittain myös autoilijoina, pyöräilijöinä ja jalankulkijoina.
-
Jatka lukemista Tubetus iskee ajan hermoon ja nuorten asenteisiin Tubetus iskee ajan hermoon ja nuorten asenteisiin
Nettivideoista ja etenkin YouTubesta on tullut lähes ylittämätön viestintäkanava, kun kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret. Huumorin säestyksellä siellä voi välittää myös vakavampaa viestiä, muistuttaa vantaalainen Eeddspeaks alias Eetu Pesonen.
-
Jatka lukemista Kuinka käsitellä tieliikenteen itsemurhia? Kuinka käsitellä tieliikenteen itsemurhia?
Tieliikenteen itsemurhalla tarkoitetaan moottoriajoneuvolla ajettua itsemurhakolaria tai jättäytymistä ajoneuvon alle. Uutisoinnin on todettu lisäävän tapauksia – toisaalta julkinen keskustelu saattaisi tuoda esille myös itsemurhien ehkäisyyn liittyviä seikkoja.
-
Jatka lukemista Tarkkaamattomuuskampanjat purevat – tutkitusti Tarkkaamattomuuskampanjat purevat – tutkitusti
Kun ajat, aja -kampanja kannustaa suomalaisia kuljettajia jättämään kännykän sivuun ajon ajaksi. Ruotsissa taas kehotetaan lopettamaan rattisurffaus. Tarkkaamattomuus on nyt ajankohtainen liikenneturvallisuuskampanjoinnin aihe, mutta onko viesti mennyt perille?