Pelko on vahva sosiaalinen motivaattori, mutta tuhoisa. Tätä olen viikon päivät miettinyt. Kun kävin Turun liepeillä katsomassa tyttärelle ponia, mietin että en halua mennä keskustaan syömään. Ihan hölmöä, mutta inhimillistä.
Uusimmat
-
Jatka lukemista Sinun väyläsi vai minun väyläni? Sinun väyläsi vai minun väyläni?
Yhdistetyllä pyörätiellä ja jalkakäytävällä kulkee monenlaista liikkujaa eri nopeuksilla. Jos ei tunne tai noudata liikenteen pelisääntöjä tai huomioi ja kunnioita muita liikkujia, voi helposti saada aikaan melkoisen sekametelisopan.
-
Jatka lukemista Suomalainen kulttuuri liikenteessä – uhka vai mahdollisuus? Suomalainen kulttuuri liikenteessä – uhka vai mahdollisuus?
Kulttuuri vaikuttaa liikennekäyttäytymiseemme väistämättömästi. Se heijastaa arvojamme ja asenteitamme, jotka ovat pohjana käyttäytymisen muutoksessa ja liikenteen trendien synnyssä. Mutta mitä liikenteen turvallisuuteen tulee, onko suomalainen kulttuuri uhka vai mahdollisuus?
-
Jatka lukemista Voiko auton ohjauspaneeli olla turvallisuusriski? Voiko auton ohjauspaneeli olla turvallisuusriski?
Tarkkaamattomuus on riskitekijänä 10-30 prosentissa onnettomuuksista. Useimmiten tarkkaamattomuus liikenteessä yhdistettäneen älypuhelimen käyttöön, mutta millainen huomaamaton huomiovaras voi olla auton ohjauspaneeli digitaalisine käyttöliittymineen?
-
Jatka lukemista Kävellen vai kyydillä kouluun? Kävellen vai kyydillä kouluun?
Alkava kouluvuosi kiinnittää taas huomion koulumatkojen turvallisuuteen. Vanhemmat katsovat sydän syrjällään reppunsa alle katoavaa ekaluokkalaista tämän aloittaessa kodin ja koulun välisen pendelöinnin. Moni voi myös miettiä olisiko sittenkin pitänyt napata nassikka kyytiin. Koulumatkat ovat kuitenkin lapselle erinomaista liikuntaa ja kehittävät liikennetaitoja entisestään. Kun Liikenneturva kysyi alakoululaisten ajatuksia koulumatkoista, liikunta nousi myös esille yhtenä kivoimmista asioista.