Kävelynopeuksilla pystymme luottamaan siihen, että ihmiset liikkuvat sopuisasti ja sujuvasti. Mutta mitä tapahtuu, kun vauhti kasvaa, vaikka kulkupelin vaihdon myötä? Onko liikenneraivokin vain ikiaikaisen selviytymismekanismin ylikuormittumista?
Uusimmat
-
Jatka lukemista Onko turvallisuudessa eroja? Onko turvallisuudessa eroja?
Onko turvallisuus kotona toisenlainen kuin turvallisuus liikenteessä? Opetamme kotona lasta varomaan kuumaa uunia ja olemaan juoksematta sakset sojossa, mutta liikennekasvatusta peräänkuulutamme kouluilta ja liikenneopettajilta. Ainakin sen vaikutelman saa, kun kuuntelee joitain keskusteluja liikenneturvallisuudesta. Ajattelemmeko näin todella vai toimimmeko vain ajattelemattomasti?
-
Jatka lukemista Nuorisotyöntekijä, olet tärkeä liikennekasvattaja Nuorisotyöntekijä, olet tärkeä liikennekasvattaja
Tällä viikolla vietetään valtakunnallista nuorisotyön viikkoa. Nuorisotyön viikon tavoitteena on nostaa esiin nuorisotyön merkitystä sekä monipuolisia menetelmiä, joita nuorisotyössä käytetään. Ja syytä nuorisotyön arvostuksen korostamiseen onkin.
-
Jatka lukemista Pimeää viestintää Pimeää viestintää
Syksyn myötä illat pimenevät entistä aikaisemmin ja myös arkimatkat ajoittuvat hämärään ja pimeälle. Tällöin viimeistään aktivoidutaan hehkuttamaan heijastimen hyödyllisyyttä ja kannustamaan sen käyttöön. On pimeää: näy ja auta toisia näkemään sinut! Näin tekee myös Liikenneturva.
-
Jatka lukemista Valoa iltaan vai aamuyöhön – tuleva aikavyöhyke vaikuttaa myös liikenneturvallisuuteen Valoa iltaan vai aamuyöhön – tuleva aikavyöhyke vaikuttaa myös liikenneturvallisuuteen
Me ihmiset ajamme yllättävänkin turvallisesti ennen puoltapäivää. Sen sijaan iltapäivällä ja illalla rytisee. Valittaessa pysyvää kesä- tai talviaikaa pitää miettiä, mihin aikaan haluamme laskea yllemme pimeyden.