Muistoissamme Antero Lammi – Liikenneturvallisuusalan luotettava osaaja

  Liikenneturvan työntekijä, liikennekasvatuksen suunnittelija Antero Lammi menehtyi liikenneonnettomuudessa 4.10.2017. Hän oli syntynyt 23.9.1977 Porissa.

  Antero Lammi oli monen tutkinnon taitaja. Koulutukseltaan hän oli liikenneopettaja ja kasvatustieteen lisensiaatti. Tänä vuonna hän oli saanut päätökseen insinöörin opinnot. Kiitettäväksi arvioidussa lopputyössä hän käsitteli keinoja edistää liikenneturvallisuutta työpaikoilla. Myös väitöskirja oli suunnitteilla.

  Antero todella piti opiskelusta ja siitä, että pystyi haastamaan itseään.

  Työpanoksensa Antero antoi tieliikenteen turvallisuudelle 15 vuoden ajan. Liikenneturvassa Antero työskenteli lähes kymmenen vuotta. Hän toimi pääosan tästä ajasta esimiestehtävissä. Anteron erityisalaa olivat kuljettajien koulutukseen liittyvät asiat. Hän oli perehtynyt sekä uusien kuljettajien koulutukseen että kuljettajien jatkokoulutukseen.

  Antero oli esiintyjänä vahva ja vakuuttava, ja hänen asiantuntemustaan käytettiin paljon niin median suuntaan kuin koulutustilaisuuksien puheenvuoroissa. Liikenneturva on menettänyt pidetyn ja luotettavan työkaverin, jonka satakuntalaista huumoria jäämme kaipaamaan.

  Liikenne ja liikkuminen olivat Anterolle muutakin kuin työtä. Hänet tunnettiin tarkkana ja huolellisena automiehenä, innokkaana motoristina, isojen vesien kalastajana ja metsissä kulkijana.

  Anteron sydäntä lähinnä oli perhekunta: vaimo, tytär, vanhemmat ja veljet.