Kun kadulta löytyy kuoppa, on siitä palautteen antaminen suhteellisen suoraviivaista. Mutta voiko yksilö vaikuttaa oman lähiympäristönsä asioihin tekemällä aloitteen? Vieremän kunnan kunnanjohtaja Mika Suomalainen kertoo, kuinka kehitysehdotuksille kunnissa käy.
Artikkelit teemasta
Ilmiöt
-
Jatka lukemista Brysseliin ja takaisin Brysseliin ja takaisin
Liikenteeseen ja liikenneturvallisuuteen vaikuttavien lakien säätäminen EU-tasolla on monivaiheinen prosessi, jossa ajoitus ja suhteet ovat vaikuttajan valtteja. Kaksi Brysselissä toimivaa lobbaria kertoo, miten säädösehdotukset syntyvät.
-
Jatka lukemista Matkalla MaaS:in mallimaaksi Matkalla MaaS:in mallimaaksi
Yksityisautoilu on tulossa tiensä päähän sellaisena kuin olemme siihen tottuneet. Arto O. Salonen Itä-Suomen yliopistosta ja Marko Forsblom ITS Finlandista näkevät, että liikkuminen palveluna eli MaaS voi onnistuessaan sekä auttaa Suomea saavuttamaan päästötavoitteet 2030 että kirittää kilpailukykyämme maailmalla.
-
Jatka lukemista Kannattaako liikennettä nostaa ilmaan? Kannattaako liikennettä nostaa ilmaan?
Tässä lehdessä kysyimme lapsilta, miltä näyttää tulevaisuuden liikenne. Myös Liikenneturvan suunnittelijat innostuivat pohtimaan ilmailun mahdollisuuksia. Kannattaisiko liikenne nostaa korkeuksiin?
-
Jatka lukemista Faktaa ja fiktiota kesäliikenteestä Faktaa ja fiktiota kesäliikenteestä
Kesällä tiet ovat kuivat ja valoa riittää. Vuodenajan pitäisi siis olla tien päällä mitä turvallisin. Käytännössä liikenneonnettomuudet kuitenkin lisääntyvät kesäkuukausina. Kokosimme muutaman keskeisen väittämän kesäliikenteestä – mutta ovatko ne totta vai tarua?